Redprime d.o.o. je zajedno sa strateškim partnerima krenuo u pilot projekat prvi takve vrste u BiH, a to je rezidencijalno naselje „Novi Grad“ u općini Srebrenik gdje su svi stanovi i poslovni prostori uz odličnu izolaciju, snadbjeveni dizalicama topline koje istovremeno nude grijanje i hlađenje uz značajne uštede energije. Na zahtjev kupca se instalira i spremnik za sanitarnu vodu.

Ekološka rješenja visokog stepena iskorištenja će biti primijenjena u svim segmentima građevinskih i mašinskih instalacija. Naša vizija je ekološki odgovorna visoko energetska učinkovitost s ciljem dugoročne štednje, te minimiziranje eksploatacionih troškova, odnosno visok standard življenja. Projekat Novi Grad će tako s pravom nositi ekološki prefiks, jer ćemo našim kupcima ponuditi najsavremenija rješenja iz oblasti termotehnike za grijanje i klimatizaciju iz obnovljivih resursa za njihove stanove i poslovne prostore.

Mi u samom startu uvodimo i grijanje i klimatizaciju preko induvidualne toplotne pumpe za svaki stan, gdje nudimo koeficijent iskorištenja do 4 (znači za jedan utrošeni kW el. energije kupac dobije output od 4 kW toplotne ili rashladne energije). Pored ekoloških prednosti, takav koncept ima i estetsku prednost, jer ne narušava izgled vanjske fasade i samog stana postavljanjem unutrašnjih/vanjskih jedinica. U našem idejnom rješenju već je predviđen skriveni prostor unutar objekta za smještaj jedinica.

 

Nihad Slanjankić dipl.ing.maš.